Przejdź do treści strony Przejdź do menu Przejdź do wyszukiwarki Przejdź do mapy biuletynu
Kontrast:
Rozmiar czcionki:
Odstępy:
Reset:
Lektor:

Program SPIWET.

Do monitorowania ilości podmiotów objętych nadzorem Inspekcji Weterynaryjnej służy program SPIWET, który funkcjonuje na terenie całego kraju począwszy od Głównego Inspektoratu Weterynarii, poprzez szczebel wojewódzki do szczebla powiatowego. W Wojewódzkim Inspektoracie Weterynarii funkcjonuje od połowy 2001 r.

Program umożliwia na bieżąco śledzić zmiany w ilości zakładów mięsnych, rybnych, mleczarskich, wytwórni pasz i zakładów utylizacyjnych na terenie całego województwa. Ponadto program zawiera szczegółowe dane na temat każdego zakładu, a mianowicie:

§       zakres działalności, zdolność produkcyjną faktyczną i zaprojektowaną, gatunki zwierząt, przeprowadzone kontrole oraz zaplanowane rekontrole w oparciu o protokół zgodności Spiwet;

§       stopień dostosowania zakładów oraz procent jego realizacji na podstawie harmonogramu dostosowania (informacja kwartalna);

§        przyznanych uprawnień eksportowych;

§        pozwala na prześledzenie danych o zakładzie wstecz.

Ponadto w bardzo szybki sposób można uzyskać informację o ilości zakładów z podziałem na uprawnienia krajowe, eksportowe, uwzględniające procent dostosowania zakładów do wymagań unijnych.

 

Więcej informacji w linku: http://old.wetgiw.gov.pl/index.php?action=art&a_id=2032

 

informację wytworzył(a): Marta Błaż-Półchłopek, Koordynator Regionalny systemu SPIWET w woj. podkarpackim.
za treść odpowiada: Marta Błaż-Półchłopek, Koordynator Regionalny systemu SPIWET w woj. podkarpackim.
data wytworzenia: 12 maja 2005 r.